05 oktober, 2006
Markhaven Hvedebock ... historien fortsætter
For at sikre at min Weizenbock har gæret færdig, har jeg hældt den over på en ny gærspand. Så kan den få lov at hygge sig yderligere 1-3 uger, inden den ryger på flasker. Omstikningen foregik ved at lade øllet løbe fra taphanen og ned af siden på den nye spand. Samtidig benyttede jeg chancen til at høste noget gær over i en Blue Cap flaske, som jeg har stillet i køleskabet. Gæren skal ikke bruges til øl, men simpelt hen til at få noget praktisk erfaring i håndtering og opdyrkning af gær. Den erfaring jeg opbygger skulle gerne gøre at jeg ikke behøver at køber ny gær til hvert eneste bryg, men kan have 3-5 faste (våd-)gære på lager. Om det bliver på køl eller frys, må mine fremtidige eksperimenter vise.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Lyder spændende - jeg er meget spændt på at høre om dine erfaringer med at gemme gæren.
/Rasmus
Send en kommentar