22 april, 2007

Nu går det stærkt ...

Som lovet i går, så skulle min Cream Ale på flaske i dag. Da jeg var færdig afslørede der sig en sund og lys gærfløde. Øllene er sat til lagring ved godt 20 grader, så ryger de en tur i kølekassen (fryseren i garagen), når der bliver plads. Min plan er at øllene skal stå lunt cirka en uges tid, for at komme godt igang med at lave kulsyre, derefter skal de stå 2-3 uger i kølekassen, for at lagre færdig. Det vil sige, med lidt hurtig hovedregning, at øllet er klart om en lille måned.

Så tilbage til gæren. Som man kan se på billedet så har gæren en rigtig sund farve, og da det øllet er en lysere type, uden kraftige smagstilsætninger, så bestemte jeg mig til at starte Markhavens Gærlaboratorie. Jeg tog en håndfuld af de gærglas, som White Labs leverer gær i, og vaskede dem grundigt, samt desinficerede dem med Iodophor. Så blev spaden slynget rundt for at blande gæren med den smule øl der var tilbage i spanden. Dernæst blev der hældt en sjat op i hvert gærglas, og de blev mærket med gærtype (California Ale, WLP001) og generation. Til sidst er de blevet sat i køleskabet. Planen er at kigge til gæren de næste par dage, og hvis de ser gode ud, så ryger et par stykker af dem i fryseren. Flere detaljer og billeder senere.

Ingen kommentarer: