generelt indtryk | En stærk, maltet, frugtig hvedebaseret ale. | ||||
udseende | Lyst ravfarvet til mørkebrun i farven. Det høje alkoholindhold kan forringe kvaliteten af et ellers tykt, holdbart skumlag. Hvedens proteinindhold kan nedsætte klarheden. | ||||
aroma | En kraftfuld aroma af moden frugt er meget almindelig. Alkoholaroma er også almindeligt. Der kan også forekomme nogen nellikearoma. Ingen humlearoma og ingen diacetyl. | ||||
smag | Domineret af koncentreret hvedesmag. I mørkere versioner forekommer ofte maltet kompleksitet med blandt andet røgede og rosinagtige smagsnoter. En frugtig karakter er almindelig sammen med et krydret nellikepræg. Vellagrede eksemplarer kan have en sherryagtig oxideret komponent som del af den komplekse smag. Humlebitterheden er godt kontrolleret og lader hvede- og maltsmagen dominere. Ingen humlesmag og ingen diacetyl. | ||||
krop | Fyldig. Typisk er den cremede fornemmelse sammen med den varmende smag fra det høje alkoholindhold. Kulsyreindholdet er moderat. | ||||
ingredienser | Hvedemalten udgør typisk 50% eller mere af maltsammensætningen, resten er lyse maltsorter. Humlen bidrager kun med mild bitterhed. Der anvendes særlige Weizen gærtyper. Vandets karakteristika kan variere. |
13 september, 2006
Stil: Weizenbock
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar