13 september, 2006

Stil: Weizenbock

generelt indtryk En stærk, maltet, frugtig hvedebaseret ale.
udseende Lyst ravfarvet til mørkebrun i farven. Det høje alkoholindhold kan forringe kvaliteten af et ellers tykt, holdbart skumlag. Hvedens proteinindhold kan nedsætte klarheden.
aroma En kraftfuld aroma af moden frugt er meget almindelig. Alkoholaroma er også almindeligt. Der kan også forekomme nogen nellikearoma. Ingen humlearoma og ingen diacetyl.
smag Domineret af koncentreret hvedesmag. I mørkere versioner forekommer ofte maltet kompleksitet med blandt andet røgede og rosinagtige smagsnoter. En frugtig karakter er almindelig sammen med et krydret nellikepræg. Vellagrede eksemplarer kan have en sherryagtig oxideret komponent som del af den komplekse smag. Humlebitterheden er godt kontrolleret og lader hvede- og maltsmagen dominere. Ingen humlesmag og ingen diacetyl.
krop Fyldig. Typisk er den cremede fornemmelse sammen med den varmende smag fra det høje alkoholindhold. Kulsyreindholdet er moderat.
ingredienser Hvedemalten udgør typisk 50% eller mere af maltsammensætningen, resten er lyse maltsorter. Humlen bidrager kun med mild bitterhed. Der anvendes særlige Weizen gærtyper. Vandets karakteristika kan variere.
Kilde: Beercalc

Ingen kommentarer: